Jammer genoeg wordt Port vaak te warm geserveerd.
En dat is echt jammer, want daardoor neemt de alcohol de overhand. De Port verliest dan zijn fruitige-, zachte- of complexe karakter.
Te koud serveren is geen probleem, na het inschenken is de port snel genoeg opgewarmd.
Om (nog) meer van jouw glas Port te genieten, kun je onderstaande richtlijn aanhouden:
Aanbevolen schenktemperatuur voor Port
Soort Port | Serveertemperatuur: |
Rosé Port | 4 °C |
Witte Port (hoe droger, hoe koeler) | 6 – 10 °C |
Ruby stijl Port | 12 – 16 °C |
Tawny stijl Port | 10 – 14 °C |
Oude Tawny’s en Colheita | 12 – 16 °C |
Vintage Port | 12 °C |
Vind je dit interessant? Lees dan ook: Hoe lang kan ik Port bewaren?
3 gedachten over “Wat is de beste serveertemperatuur voor Port?”
Pingback: Hoe lang kun je port bewaren, als de fles port open is?
Hoe lang is een rose/pink port na opening in de koelkast te bewaren?
Hoi Joke, Dank voor jouw vraag. Mijn advies: 8 – 10 dagen houdbaar in de koelkast, net als witte port.
Ik heb ‘m meteen aan het overzicht toegevoegd bij het blog artikel ‘Hoe lang kun je port bewaren’.
Cheers,
Jeroen