temperatuur-port

Wat is de beste serveertemperatuur voor Port?

Jammer genoeg wordt Port vaak te warm geserveerd.
En dat is echt jammer, want daardoor neemt de alcohol de overhand. De Port verliest dan zijn fruitige-, zachte- of complexe karakter.

Te koud serveren is geen probleem, na het inschenken is de port snel genoeg opgewarmd.

Om (nog) meer van jouw glas Port te genieten, kun je onderstaande richtlijn aanhouden:

Aanbevolen schenktemperatuur voor Port

 

Soort PortServeertemperatuur:
Rosé Port4 °C
Witte Port
(hoe droger, hoe koeler)
6 – 10 °C
Ruby stijl Port12 – 16 °C
Tawny stijl Port10 – 14 °C
Oude Tawny’s en Colheita12 – 16 °C
Vintage Port12 °C

Vind je dit interessant? Lees dan ook: Hoe lang kan ik Port bewaren? 

Wil je meer weten over Port?

  • Hoe de verschillen ontstaan tussen bijvoorbeeld Ruby en Tawny?
  • Wat de verschillen zijn tussen een Vintage en een Colheita?
  • Meer weten over Port en bijpassende gerechten?
  • En mooie, lekkere, verschillende Portstijlen proeven?
    Klik dan hier
thinpaperback_500x600

Download gratis e-book

Voor meer wijnvragen - en de antwoorden daarop:

De afgelopen jaren heb ik (Jeroen) tijdens de wijncursussen en workshops, veel vragen beantwoord van wijnliefhebbers.

De meest gestelde vragen & de antwoorden hierop, heb ik gebundeld in dit handige e-book. Je kunt het hier gratis downloaden.

Aanbevolen artikelen

3 gedachten over “Wat is de beste serveertemperatuur voor Port?”

  1. Pingback: Hoe lang kun je port bewaren, als de fles port open is?

    1. Jeroen van Mierlo

      Hoi Joke, Dank voor jouw vraag. Mijn advies: 8 – 10 dagen houdbaar in de koelkast, net als witte port.
      Ik heb ‘m meteen aan het overzicht toegevoegd bij het blog artikel ‘Hoe lang kun je port bewaren’.

      Cheers,
      Jeroen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven
50%

Je bent er bijna!

Waar mogen we hem naartoe sturen?

Je gegevens zijn veilig en je kunt je op elk moment afmelden