Erkende kwaliteit in wijncursussen

Als moderne, betrouwbare- en professionele opleider beschikken wij over verschillende erkenningen op het gebied van opleiden en kwaliteit. Bij ons volg je gegarandeerd een erkende- en kwalitatief hoogstaande wijncursus of training.

Aanbevolen wijndocent van de Wijnacademie

Op grond van vaak jarenlange samenwerking zijn een aantal wijndocenten erkend door de Wijnacademie als wijndocent met goede kwalificaties om cursisten op te leiden voor het:

Alle door de Wijnacademie aanbevolen wijndocenten zijn in principe bekwame vinologen en tevens ingeschreven als Registervinoloog. Hierdoor hebben zij de verplichting om hun kennis op peil te houden.

Na het behalen van het Wijnbrevet zijn er vele cursisten doorgestroomd naar de alom gerespecteerde opleiding tot Vinoloog van de Wijnacademie. Zowel nationaal als internationaal staat de vinologenopleiding hoog aangeschreven. Maar….het begint het allemaal bij een goede basis gelegd door de aanbevolen wijndocenten.

De aanbevolen wijndocenten werken nauw samen met de Wijnacademie op basis van kennisoverdracht; het gebruik kunnen maken van het voorlichtingsmateriaal van de Wijnacademie; updaten van nieuw lesmateriaal en het kunnen bijwonen van lessen op de vinologenopleiding.

Register wijndocent

De belangstelling voor wijncursussen neemt steeds meer toe. Hierdoor stijgt ook het aanbod van wijncursussen en -opleidingen in Nederland. Op dit moment is het voor iedereen mogelijk om een wijncursus te geven, omdat het beroep ‘wijndocent’ niet beschermd is.

Om het wijnonderwijs in Nederland op een hoger niveau te tillen is het noodzakelijk eisen te stellen aan het beroep wijndocent. De Koninklijke Vereniging van Nederlandse Wijnhandelaren (KVNW) en het Productschap Wijn hebben daarom samen de kwalificatie ‘Register Wijndocent’ ontwikkeld. De wijndocenten die aan de gestelde eisen voldoen komen in aanmerking om de titel ‘Register Wijndocent’ te voeren. Het examen is bedoeld voor docenten die lesgeven op de niveau’s 2 en/of 3 van de SDEN.

Associatie van Wijndocenten

De Associatie van Wijndocenten vormt een groep van ervaren en onafhankelijke wijndocenten door heel Nederland. De aangesloten wijndocenten zijn geselecteerd op kennis van wijn, passie voor wijn en professionaliteit. Met hun jarenlange leservaring en wijndeskundigheid (velen van hen zijn vinoloog) bieden zij u een breed scala van wijncursussen, zoals;

Ook zijn zij ervaren en kundig in het organiseren en verzorgen van wijnevenementen. Ieder van de wijndocenten heeft zijn eigen specialisme. Zo zijn er die naast vinoloog ook sommelier, kaas of bierdeskundige zijn. De wijndocenten houden hun kennis actueel, wisselen ideeën en wijnervaringen uit, bezoeken veel wijnproeverijen en reizen regelmatig naar verschillende wijngebieden.
De Associatie van Wijndocenten staat voor: vakkundig, boeiend, leerzaam en betrouwbaar.

Oprichter en kerndocent Jeroen van Mierlo is Aanbevolen Wijndocent van de Wijnacademie, Register Wijndocent en huidig voorzitter van de Associatie van Wijndocenten.

Scroll naar boven
50%

Je bent er bijna!

Waar mogen we hem naartoe sturen?

Je gegevens zijn veilig en je kunt je op elk moment afmelden