wijncursus-breda

Wijncursus Breda

 

Bij mijnwijncursus in Breda vind je wijncursussen op verschillende niveaus. De cursussen zijn praktijkgericht en interactief. Zo kun je gemakkelijk vragen stellen aan ons team van enthousiaste vinologen en wijndocenten. Met behulp van onze eigen lesmethode worden de cursisten klaargestoomd om de landelijke SDEN examens te maken. Lees hieronder meer over de wijncursussen in Breda.

Direct naar het overzicht van de wijncursussen in Breda

Bevlogen Vinologen die werken volgens onze eigen beproefde lesmethoden

De wijncursussen van Mijn Wijncursus worden verzorgd door kundige- en bevlogen vinologen en wijndocenten. Zonder wollige termen leert u de wijnen proeven en beoordelen. Binnen de verschillende cursussen maak je kennis met de verschillende druivenrassen en wijngebieden. Bovendien wordt er bij iedere cursus aandacht besteed aan de etiquette van het drinken en serveren van wijn.

Binnen de cursus wordt gebruik gemaakt van een eigen lesmethode. Binnen deze methode maak je stap-voor-stap kennis met de wijnwereld. De lesmethode van Mijn Wijncursus vormt de basis voor een slagingspercentage van 99% op de landelijke SDEN examens.

Wijncursussen op verschillende niveaus

Mijn Wijncursus biedt wijncursussen met drie verschillende instapniveaus. Zo is er voor iedere wijnliefhebber een passende wijncursus met het juiste lesmateriaal. De verschillende instapniveaus corresponderen met de SDEN niveaus 1 tot en met 3. Onderstaand vindt u een korte beschrijving van de verschillende wijncursussen.

1.Wijn vignet – Opstapcursus

De Opstapcursus van Mijn Wijncursus bestaat uit twee avonden waarin je kennis maakt met tien verschillende proefwijnen. Je leert de belangrijkste druivenrassen kennen en herkent de belangrijkste wijngebieden. Bovendien wordt er aandacht besteed aan de serveertips van wijn.

Met de Opstapcursus ‘Wijn vignet’ bent u in staat om het landelijke examen van SWEN/SDEN niveau 1 succesvol af te ronden. Daarnaast is de cursus een goede opstap voor de Basis wijncursus die ook door Mijn Wijncursus wordt georganiseerd en correspondeert met SDEN niveau 2.

Lees meer over het Wijn-vignet >>.

1.Wijn oorkonde – Basis wijncursus

De Basis wijncursus biedt je de juiste basiskennis om een goed oordeel te vellen over verschillende soorten wijnen en om de belangrijkste factoren te leren kennen van wijn. In vijf avonden proeven we 40 verschillende wijnen en bouw je ervaring op om de wijnen te herkennen. Bovendien leer je de meest gangbare wijntermen en ontvang je een wijnoorkonde na afronding van de cursus. Met de kennis van de Basis wijncursus beschik je over de juiste basis om SWEN/SDEN niveau 2 succesvol af te ronden.

Lees meer over de Basis wijncursus >>.

2.Wijn brevet – SDEN niveau 3

Met het Wijn brevet wordt je kennis van wijn verdiept en verbreed. In tien avonden zullen we wijnen proeven uit alle uithoeken van de wereld. Zo maak je kennis met verschillende wijngebieden en druivenrassen. Binnen de wijncursus wordt op SWEN/SDEN niveau 3 les gegeven. Aan het einde van de cursus ben je in staat om het examen van SDEN niveau 3 succesvol af te ronden.

Lees meer over het Wijn brevet >>.

Een wijncursus in Breda volgen

De wijncursussen worden gegeven in het Bourgondisch Breda. Je kunt de verschillende cursussen alleen volgen, maar ook met een groep. Schrijf je direct in voor een van de wijncursussen in Breda, of neem vrijblijvend contact op als je nog vragen hebt over de cursus. We helpen je graag verder!

Scroll naar boven
50%

Je bent er bijna!

Waar mogen we hem naartoe sturen?

Je gegevens zijn veilig en je kunt je op elk moment afmelden