Helpt het om de wijn te laten ademen?

Helpt het om de wijnfles eerder open te zetten?
Om de wijn te laten ademen? 

Als je kijkt naar het karaferen dan is het een logische vraag of je niet gewoon de fles eerder open kunt maken, om hem te laten 'ademem'. Dat heeft echter weinig tot geen effect!

(artikel gaat verder onder de video)

Een wijn gaat alleen ademen of wordt belucht door intensief contact met zuurstof. De opening van de flessenhals is hiervoor niet voldoende. Je kan wel de wijn in je glas doen en dan walsen. Het walsen is het ronddraaien van je glas waardoor de wijn ook ronddraait. Hierdoor komt er voldoende lucht bij de wijn. Daarnaast kan je de wijn natuurlijk ook gewoon karafferen.

Voor meer wijnvragen - en de antwoorden daarop:
Download hier het gratis e-book: De 25 Meest Gestelde Vragen Over Wijn

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Cookie Instellingen

Deze website maakt gebruik van cookies. Geef aan welke cookies je wilt accepteren of bekijk de privacyverklaring.

Privacyverklaring | Sluiten
Instellingen
Scroll naar top