Terroir & Techniek -  3 avonden

Wat ga je ontdekken tijdens deze wijncursus?

 

Wat ga je beleven tijdens deze wijncursus?

  • Een verrijking van jouw wijnkennis - en beleving van wijn!
  • Een verdieping op de begrippen Terroir & Techniek
  • Wat maakt het verschil in de wijngaard?
  • Wat is de relatie tussen druivenras en bodemsoort?
  • Wat gebeurt er in de wijnkelder?
  • Wat zijn de verschillende manieren van wijn maken?
  • Welke technieken worden hierbij gebruikt?
  • Hoe vertaalt zich dit tot de smaak, kwaliteit en prijs van een wijn?
  • Met bijpassend lesmateriaal en handige downloads

Wijn heeft zoveel boeiende kanten. De afkomst van de wijn, maar zeker alles wat er na de oogst in de kelder gebeurd. Wat is nu bepalend voor de smaak, de stijl, de prijs en de kwaliteit van een wijn?

Drie avonden neem ik je mee in het mysterie van "Terroir en Techniek". Wat betekent dit voor de smaak van de wijn? En bij het proeven zetten we alle wijnen van het onderwerp naast elkaar. Zo kun je goed een vergelijk maken. Drie lessen met veel informatie, een mooie selectie wijnen en zoals altijd met veel interactie.

Voor deze wijncursus is een gedegen basiskennis van wijn gewenst. Niveau: Wijnbrevet. Twijfel je? Neem dan contact met mij op. 

Klik hier om je in te schrijven voor deze wijncursus


Wijncursus
Terroir & Techniek

  • Verdiepingscursus Terroir & Techniek
  • Inclusief lesmateriaal & downloads
  • Eigen online leeromgeving en platform voor wijnliefhebbers
  • 16, 23 en 30 januari 2019
  • € 185,-

Voor wie is de wijncursus Terroir & Techniek bedoeld?

Deze cursus is specifiek voor wijnliefhebbers en (parttime) medewerkers in de horeca, wijnafdelingen in de supermarkt, wijnhandels, slijterijen en groothandels.

Je wilt meer verdieping willen op de fascinerende wereld van Terroir & Techniek. Belangrijk is wel dat je al een basiskennis hebt over wijnen (Wijnoorkonde en/of Wijnbrevet).

Heb je eerder een wijncursus gevolgd? Dan biedt deze cursus je een mooie aanvulling/verdieping.

Wat kost de cursus en wat krijg je daarvoor?

De cursus kost 185 euro. Daarvoor krijg je 3 lessen (van elk 3 uur) en toegang tot onze eigen online leeromgeving.

Voor die 185 euro krijg je heel veel:

✓ 3 lesavonden van elk 3 volle uren;
 ongeveer 30 mooie wijnen om te proeven;
Duidelijke informatie en tools voor het maken van goede proefnotities;
Je krijgt les van een Register Vinoloog én Register Wijndocent met onderwijsbevoegdheid voor het hbo.

Daarnaast krijg je ook:
✓ Bijpassend cursusmateriaal;
Toegang tot onze eigen online leeromgeving en community van wijnliefhebbers;
Je krijgt bij ons méér interactie en persoonlijke begeleiding tijdens het proeven, ervaren en leren over wijn;
Want wij werken met kleinere groepen (in vergelijking met andere opleiders).

Wat gaan we doen in deze wijncursus?

Je krijgt een heldere uitleg over terroir. Wat is terroir nu eigenlijk? Hoe kun je dat samenvatten? En hoe kun je terroiraspecten proeven in wijn?

Daarnaast krijg je een diepgaande les in wijnbereiding; vinificatie. Oftewel de techniek. Welke keuzemomenten heeft een wijnmaker tijdens het wijnbereidingsproces?

En welke invloed hebben het terroir en de techniek op de uiteindelijke smaak, stijl en prijs van de wijn? 

Hoe is de aanpak?

Deze cursus is diepgaander, maar minder theoretisch dan de gewone wijncursussen. Deze cursus is vooral bedoeld om de begrippen Terroir en de verschillende technieken goed te begrijpen - en hoe je dit terug kunt proeven in de wijn.

Elke avond proeven we ongeveer 8 tot 10 typische wijnen die passen bij de theorie. 

Extra Bonus:
Als deelnemer aan deze cursus kun je al jouw wijnvragen aan Jeroen stellen.
Je krijgt er dus, naast het online platform, een 1-op-1 helpdesk voor al jouw wijnvragen bij!

Jouw wijndocent: Jeroen van Mierlo

Jeroen neemt jou deze 3 avonden mee de wijngaarden en -kelders in (via het glas) en geeft je alle antwoorden. Hij is Register Vinoloog, Register Wijndocent en Magister Vini in opleiding. (Magister Vini is de hoogste Nederlandse professionele wijnopleiding).


Hij heeft de modules Wijnbouw- en Vinificatie met succes afgerond. Hij geeft jou op een simpele manier uitleg over wat hij op Magister Vini niveau heeft geleerd over Terroir & Techniek!

Schrijf je nu in voor de wijncursus Terroir & Techniek!