sherry-temperatuur

Schenktemperatuur Sherry

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Serveertemperatuur Sherry

Op welke temperatuur serveer of drink je een Sherry?

Net zoals bij gewone wijnen en Port, maakt de serveertemperatuur een groot verschil in de beleving van de aroma’s en de smaak van jouw glas Sherry.

De juiste serveertemperatuur is afhankelijk van de manier waarop de Sherry is gemaakt. Serveer een Sherry nooit te warm, want daardoor neemt de waarneming van alcohol de overhand in de smaak.
Serveer je een Sherry veel te koud, dan blijft ‘ie ‘gesloten’ waardoor je minder ruikt- en proeft.

Maar toch; liever te koud geserveerd dan te warm, want na het inschenken is de Sherry snel genoeg opgewarmd 😉

Om (nog) meer van jouw glas Sherry te genieten, kun je onderstaande richtlijn aanhouden:

Ook interessant om te lezen: 
Hoe lang kun je Sherry bewaren? (Open en dichte flessen)

thinpaperback_500x600

Download gratis e-book

Voor meer wijnvragen - en de antwoorden daarop:

De afgelopen jaren heb ik (Jeroen) tijdens de wijncursussen en workshops, veel vragen beantwoord van wijnliefhebbers.

De meest gestelde vragen & de antwoorden hierop, heb ik gebundeld in dit handige e-book. Je kunt het hier gratis downloaden.

Aanbevolen artikelen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top
50%

Je bent er bijna!

Waar mogen we hem naartoe sturen?

Je gegevens zijn veilig en je kunt je op elk moment afmelden

Chat openen