Serveertemperatuur Sherry

Op welke temperatuur serveer of drink je een Sherry?

Net zoals bij gewone wijnen en Port, maakt de serveertemperatuur een groot verschil in de beleving van de aroma's en de smaak van jouw glas Sherry.

De juist temperatuur is afhankelijk van de manier waarop de Sherry is gemaakt. Serveer een Sherry nooit te warm, want daardoor neemt de waarneming van alcohol de overhand in de smaak. Serveer je een Sherry veel te koud, dan blijft 'ie 'gesloten' waardoor je minder ruikt- en proef.

Maar toch, liever te koud geserveerd dan te warm, want na het inschenken is de Sherry snel genoeg opgewarmd 😉

Om (nog) meer van jouw glas Sherry te genieten, kun je onderstaande richtlijn aanhouden:

Ook interessant om te lezen: Hoe lang kun je Sherry bewaren? (Open en dichte flessen)

Voor meer wijnvragen - en de antwoorden daarop:
Download hier het gratis e-book: De 25 Meest Gestelde Vragen Over Wijn

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *