Sulfiet in biologische wijn, hoe zit dat eigenlijk?

Bij biologische wijnbouw is men voorstander van het minder en beperkt gebruiken van bestrijdingsmiddelen in de wijngaard. Ook het gebruik van middelen en mogelijkheden ter verbetering van de wijn wordt zoveel mogelijk vermeden. Het uitgangspunt is een zo puur mogelijke wijn te maken.

Voor biologische wijn is minder sulfietgebruik toegestaan dan voor ‘gewone’ wijnen. Het komt ook voor dat men geen- of beduidend minder sulfiet toevoegt aan de wijn.

Op de wijnfles zie je vaak de vermelding “no sulpher added”. Oftewel: geen sulfiet toegevoegd. Vanuit de druif heeft de wijn al wel zijn natuurlijke sulfietgehalte. Dus een wijn helemaal zonder sulfiet, die is er niet.

Wil je meer weten? Lees dan ook: "Krijg je hoofdpijn van sulfiet?"

Voor meer wijnvragen - en de antwoorden daarop:

Download hier het gratis e-book: De 25 Meest Gestelde Vragen Over Wijn

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *