sangiovese

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

De belangrijkste druif uit Italië is de sangiovese. Letterlijk betekent dit “bloed van Jupiter”.
Met een gemiddeld tot diepe kleur, redelijk wat zuren en een sappig, vlezig mondgevoel.
Goede Sangiovese heeft in de smaak een spannend samenspel van zoetige smaken van rijpe zwarte kersen en fris zure aroma’s van rode bessen. Daarbij komen geuren en smaken van kruiden, specerijen en vaak een klein bittertje. Een bekende wijn van de sangiovese druif is de Chianti uit Toscane.

thinpaperback_500x600

Download gratis e-book

Voor meer wijnvragen - en de antwoorden daarop:

De afgelopen jaren heb ik (Jeroen) tijdens de wijncursussen en workshop, veel vragen beantwoord van wijnliefhebbers.

De meest gestelde vragen – en de antwoorden hierop, heb ik gebundeld in dit handige e-book. Je kunt het hier gratis downloaden.

Aanbevolen artikelen

Scroll naar top
50%

Je bent er bijna!

Waar mogen we hem naartoe sturen?

Je gegevens zijn veilig en je kunt je op elk moment afmelden