Hoe lang kan ik Sherry bewaren?

Sherry bewaren, hoe lang kan dat eigenlijk? 

Hoe lang kun je een fles Sherry bewaren, als deze dicht of geopend is?
Dit hangt sterkt af van de sherrystijl, het type sherry.

In elk geval gelden een aantal vuistregels:
Sherry is een versterkte wijn. En net als wijn bewaar je een Sherry het liefst op een rustige plaats, onder een stabiele temperatuur. Probeer schommelingen in de temperatuur zo veel mogelijk te voorkomen.

Bewaar de flessen ook altijd rechtop. De stopkurken op sherry, dat zijn die korte kurken met een kunststof hoedje erop, zijn niet geschikt om flessen liggend te bewaren.

En na het openen: De fles goed gesloten houden en het liefst koel bewaren. Daarmee wordt het 'ouderingsproces' het meest vertraagd.

   Sherrystijl Dichte fles
(rechtop bewaren)
Geopende fles
(rechtop bewaren)
Manzanilla en Fino 1 – 1,5 jaar 2 – 4 dagen

* in de koelkast

Amontillado en Medium 1,5 – 3 jaar 2 – 3 weken
Oloroso en Cream 2 – 3 jaar 4 – 6 weken
PX 2 – 4 jaar 1 – 2 maanden

Lees ook:
De ideale schenktemperaturen voor sherry

thinpaperback_500x600

Download gratis e-book

Voor meer wijnvragen - en de antwoorden daarop:

De afgelopen jaren heb ik (Jeroen) tijdens de wijncursussen en workshop, veel vragen beantwoord van wijnliefhebbers.

De meest gestelde vragen - en de antwoorden hierop, heb ik gebundeld in dit handige e-book. Je kunt het hier gratis downloaden.

Aanbevolen artikelen

  • Alle
  • Nieuws
  • Port
  • Wijn & Spijs
  • Wijncursus
  • Wijngebieden
  • Wijnvragen
Nieuws

Saint-Amour: de Valentijn wijn

De meest noordelijke Cru du Beaujolais komt uit het prachtige en romantische dorpje Saint-Amour. Dit dorp is, zegt men, vernoemd naar de Romeinse soldaat Amor. ...

ei-in-wijn
Wijnvragen

Zit er ei in mijn wijn?

"Waarom zit er ei in mijn wijn?" Tijdens de Basiscursus Wijnoorkonde laat een cursist een foto op zijn iPhone zien.Het achteretiket van een wijnfles. Het ...

wijn-kaas
Wijn & Spijs

Wijn en Kaas. Hoe combineer je dat?

Nederland is kaasland nummer 1. Althans dat willen wij zelf graag geloven. Wij maken veel kaas, verkopen veel kaas aan het buitenland - en we ...

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Cookie Instellingen

Deze website maakt gebruik van cookies. Geef aan welke cookies je wilt accepteren of bekijk de privacyverklaring.

Privacyverklaring | Sluiten
Instellingen
Scroll naar top
mijnwijncursus.nl draait op SYS PlatformSYS Platform