wijnfles-eerder-openen-ademen

Helpt het om de wijn te laten ademen?

Helpt het om de wijnfles eerder open te zetten?
Om de wijn te laten ademen?

Als je kijkt naar het karaferen dan is het een logische vraag of je niet gewoon de fles eerder open kunt maken, om hem te laten ‘ademem’.
Als je het mij vraagt, heeft dat weinig tot geen effect!

(artikel gaat verder onder de video)

Een wijn gaat alleen ademen of wordt belucht door intensief contact met zuurstof. De opening van de flessenhals is hiervoor niet voldoende. Je kan wel de wijn in je glas doen en dan walsen. Het walsen is het ronddraaien van je glas waardoor de wijn ook ronddraait. Hierdoor komt er voldoende lucht bij de wijn. Daarnaast kan je de wijn natuurlijk ook gewoon karafferen.

thinpaperback_500x600

Download gratis e-book

Voor meer wijnvragen - en de antwoorden daarop:

De afgelopen jaren heb ik (Jeroen) tijdens de wijncursussen en workshops, veel vragen beantwoord van wijnliefhebbers.

De meest gestelde vragen & de antwoorden hierop, heb ik gebundeld in dit handige e-book. Je kunt het hier gratis downloaden.

Aanbevolen artikelen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven
50%

Je bent er bijna!

Waar mogen we hem naartoe sturen?

Je gegevens zijn veilig en je kunt je op elk moment afmelden