sulfiet-biologische-wijn

Zit er sulfiet in biologische wijn? Ja of Nee?

Sulfiet in biologische wijn, hoe zit dat eigenlijk?

Bij biologische wijnbouw is men voorstander van het minder en beperkt gebruiken van bestrijdingsmiddelen in de wijngaard. Ook het gebruik van middelen en mogelijkheden ter verbetering van de wijn wordt zoveel mogelijk vermeden. Het uitgangspunt is een zo puur mogelijke wijn te maken.

Voor biologische wijn is minder sulfietgebruik toegestaan dan voor ‘gewone’ wijnen. Het komt ook voor dat men geen- of beduidend minder sulfiet toevoegt aan de wijn.

Op de wijnfles zie je vaak de vermelding “no sulpher added”. Oftewel: geen sulfiet toegevoegd. Vanuit de druif heeft de wijn al wel zijn natuurlijke sulfietgehalte. Dus een wijn helemaal zonder sulfiet, die is er niet.

Wil je meer weten?
Lees dan ook: "Krijg je hoofdpijn van sulfiet?"

 

Antwoord op meer wijnvragen?

De afgelopen jaren heb ik (Jeroen) tijdens de wijncursussen en workshops, veel vragen beantwoord van wijnliefhebbers.

De 25 meest gestelde vragen & de antwoorden hierop, heb ik gebundeld in dit handige e-book. Je kunt het hier gratis downloaden.