register-wijndocent-breda-jeroen-van-mierlo

Jeroen is nu ‘Register Wijndocent’

Breda, 31 oktober 2013

Naast ‘Aanbevolen Wijndocent van de Wijnacademie‘ mag ik mij sinds vandaag ook ‘Register Wijndocent’ noemen.
Een titel die tot nu toe slechts acht wijndocenten in Nederland mogen voeren.

Waarom Register Wijndocent?

Allereerst omdat het dit moment voor iedereen mogelijk is om wijncursussen te geven. Dit kan, omdat het beroep ‘wijndocent’ geen beschermde titel. is. En aangezien de belangstelling voor wijncursussen steeds meer toeneemt, neemt ook het het aanbod van wijncursussen en ‘wijndocenten’ in Nederland toe.

Om het wijnonderwijs in Nederland op een hoger niveau te tillen en de kwaliteit daarvan voor de consument te kunnen garanderen, is het noodzakelijk geworden om eisen te stellen aan het beroep wijndocent.

Reden voor de Koninklijke Vereniging van Nederlandse Wijnhandelaren (KVNW) en het Productschap Wijn hebben om een kwalificatie ‘Register Wijndocent’ te ontwikkelen. Wijndocenten die aan de gestelde eisen voldoen komen in aanmerking om de titel ‘Register Wijndocent’ te voeren. Hiervoor moeten zij voor een examencommissie een wijnles verzorgen.

Wat houdt Register Wijndocent zijn in?

Daarnaast moet de Register Wijndocent beschikken over actuele theoretische- en proeftechnische kennis van wijn, Register vinoloog zijn én ervaring hebben opgedaan tijdens werkbezoeken aan wijnproducenten in meerdere wijngebieden en in meerdere wijnlanden. Uiteraard moet deze wijndocent ook beschikken over voldoende didactische vaardigheden en aantoonbare ervaring hebben met het geven van wijncursussen.

Vanuit mijn achtergrond in het onderwijs vind ik het belangrijk dat cursisten / consumenten weten waar zij aan toe zijn als ze een cursus willen volgen.
Daarom heb ik mij met plezier laten toetsen door deze onafhankelijke commissie.
En ben ik trots op het resultaat!

Meer informatie? www.registerwijndocent.nl

 

 

thinpaperback_500x600

Download gratis e-book

Voor meer wijnvragen - en de antwoorden daarop:

De afgelopen jaren heb ik (Jeroen) tijdens de wijncursussen en workshops, veel vragen beantwoord van wijnliefhebbers.

De meest gestelde vragen & de antwoorden hierop, heb ik gebundeld in dit handige e-book. Je kunt het hier gratis downloaden.

Aanbevolen artikelen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven
50%

Je bent er bijna!

Waar mogen we hem naartoe sturen?

Je gegevens zijn veilig en je kunt je op elk moment afmelden