aanbevolen-wijndocent-breda

Jeroen is nu ‘Aanbevolen Wijndocent’

Breda, 10 september 2013

Vanaf vandaag ben ik door de Wijnacademie (de hoogste wijnopleider van Nederland) officieel erkend als wijndocent, die “goede kwalificaties heeft om cursisten op te leiden door het geven van wijncursussen.

Dit gaat over de wijncursussen:

Wijnvignet (opstapcursus/ SDEN-1 niveau)

Wijnoorkonde (Basiscursus wijn / SDEN-2 niveau) en 

Wijnbrevet (Verdiepingscursus / SDEN-3 niveau)”.

De Wijnacademie heeft mij vandaag toegevoegd aan hun lijst met Aanbevolen Wijndocenten.

Maar wat heb jij daar aan?

Allereerst moeten de aanbevolen wijndocenten ingeschreven staan als Registervinoloog. Daardoor zijn zij verplicht om hun kennis op peil te houden. Als je het Wijnbrevet hebt behaald kun je doorstromen naar de gerespecteerde opleiding tot Vinoloog van de Wijnacademie. Die opleiding staat zowel nationaal als internationaal hoog aangeschreven. Maar de basis voor de cursisten wordt gelegd door de wijndocenten in de SDEN-3 cursussen.

Juist daarom heeft de Wijnacademie deze lijst opgesteld van een aantal wijndocenten, waarvan de kwaliteiten en resultaten bekend zijn.
Juist deze docenten worden door de Wijnacademie warm aanbevolen voor nieuwe cursisten.
En… met nog steeds een slagingspercentage van 99% op de landelijke examens ben ik daar best trots op!

 

Meer informatie? www.aanbevolenwijndocent.nl

thinpaperback_500x600

Download gratis e-book

Voor meer wijnvragen - en de antwoorden daarop:

De afgelopen jaren heb ik (Jeroen) tijdens de wijncursussen en workshops, veel vragen beantwoord van wijnliefhebbers.

De meest gestelde vragen & de antwoorden hierop, heb ik gebundeld in dit handige e-book. Je kunt het hier gratis downloaden.

Aanbevolen artikelen

0 gedachten over “Jeroen is nu ‘Aanbevolen Wijndocent’”

    1. Hallo, W. van Ingen,

      Dat is zo op afstand moeilijk te zeggen. Er zijn een paar factoren van belang.
      Op de eerste plaats: Wat voor Bordeaux is het?

      Een Bordeaux wijn uit bijvoorbeeld de supermarkt heeft een hele andere kwaliteit -en bewaarpotentieel- dan een traditioneel gemaakte Bordeaux van een gerenommeerd wijnhuis.
      Daarna is het belangrijk: hoe is de wijn bewaard? Liggend, in het donker, onder een constante (lage) temperatuur, zonder teveel temperatuurswisselingen?

      Het is een fles met een behoorlijke leeftijd. Als je wilt weten of de wijn nog lekker/drinkbaar is, is de enige manier om daar achter te komen: Proeven!
      Na het ruiken of de eerste slok heb je het antwoord op jouw vraag.

      Ik ben heel benieuwd!

      Hartelijke groet en santé,
      Jeroen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven
50%

Je bent er bijna!

Waar mogen we hem naartoe sturen?

Je gegevens zijn veilig en je kunt je op elk moment afmelden